Muskusossen en poolvossen in de Dovrefjell

Samen met Seraf van der Putten (http://www.pbase.com/serafvanderputten) ben ik een dikke week weg geweest naar Scandinavië met als eind doel het fotograferen van de muskusos. De reis deden we met de auto. Op die manier kun je makkelijk even uitstappen voor een mooie foto.

Onze eerste stop was Falsterbo. Een plek ten zuiden van Zweden. Hier trekken in het najaar vele vogels langs die gaan overwinteren in alles ten zuiden van Scandinavië. We kwamen vele vogels tegen en vaak waren die niet alleen. Met tientallen tegelijk waren ze aanwezig. Boomvalken, Roodborsten en Goudhaantjes, maar ook vele andere vogels.

Na het bezoek aan Falsterbo zijn we noorderlijker getrokken naar het gebied de Dovrefjell. Het doel was de muskusos te fotograferen die daar ronddwalen over de vlaktes. Daarnaast natuurlijk alles wat er omheen leeft en beweegt. Een gebied waar ik nooit ben geweest. Het weer was die week erg mooi, en omdat we hogerop zaten waren de nachten tamelijk koud. De morgen begon met een laagje rijp. Dit vriezen doen de herfstkleuren nog meer uitblinken, dit is terug te zien in de foto’s.

We zaten vlak bij een plek waar we poolvossen konden zien, prachtig!